Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Imbiru KAMIS, 1/2 łyżeczki Czosnku granulowanego KAMIS
olej wymieszać z miodem, musztardą, imbirem i czosnkiem granulowanym. Polać skrzydełka i marnować przez dwie godziny. Skrzydełka piec na grillu często obracając. W przypadku, gdy miód jest bardzo gęsty rozcieńczyć go odrobiną cieplej, przegotowanej wody.
Sos tatarsko-musztardowy
Dla 4 osób
4 jajka, 2 łyżeczki Musztardy Sarepskiej KAMIS, 1 łyżeczka Musztardy Czosnkowej KAMIS, szklanka oleju z pestek winogron lub oleju słonecznikowego, 2 łyżki Octu Winnego z białego wina KAMIS, 3 korniszony, 2 łyżki kaparów, szczypta Estragonu KAMIS, mała cebula, Pieprz czarny mielony KAMIS, sól.
Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek
Imbiru &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1/2 łyżeczki Czosnku granulowanego &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;<br>olej wymieszać z miodem, musztardą, imbirem i czosnkiem granulowanym. Polać skrzydełka i marnować przez dwie godziny. Skrzydełka piec na grillu często obracając. W przypadku, gdy miód jest bardzo gęsty rozcieńczyć go odrobiną cieplej, przegotowanej wody.<br>Sos tatarsko-musztardowy<br>Dla 4 osób<br>4 jajka, 2 łyżeczki Musztardy Sarepskiej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 1 łyżeczka Musztardy Czosnkowej &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, szklanka oleju z pestek winogron lub oleju słonecznikowego, 2 łyżki Octu Winnego z białego wina &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, 3 korniszony, 2 łyżki kaparów, szczypta Estragonu &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, mała cebula, Pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt;, sól.<br>Jajka ugotować na twardo. Żółtka jaj oddzielić od białek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego