Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
30 minut w temp. 175oC. Przestudzone posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 260 kcal

Drobiowe roladki
( Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM)
Produkty na 5 porcji:
5 filetów z piersi kurczaka, po 5 plastrów szynki i żółtego sera, 2 łyżki masła, pomidor, natka, przyprawa Warzywko
Na ciasto: 2 jajka, 2 łyżki śmietany, łyżka mąki, sól, olej, podawać z ryżem i brzoskwiniami
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Filety z piersi kurczaka posyp warzywkiem. Na każdym ułóż plaster szynki i sera, cząstkę pomidora, natkę i trochę masła. Zawiń w ciasne roladki i zepnij wykałaczkami.
2. Przygotuj ciasto: dokładnie wymieszaj jajka, śmietanę, mąkę oraz
30 minut w temp. 175oC. Przestudzone posyp cukrem pudrem.<br>Czas przygotowania: 40 min, 1 porcja = 260 kcal<br>&lt;gap&gt;<br>Drobiowe roladki<br>( Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM)<br>Produkty na 5 porcji:<br>5 filetów z piersi kurczaka, po 5 plastrów szynki i żółtego sera, 2 łyżki masła, pomidor, natka, przyprawa Warzywko<br>Na ciasto: 2 jajka, 2 łyżki śmietany, łyżka mąki, sól, olej, podawać z ryżem i brzoskwiniami<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Filety z piersi kurczaka posyp warzywkiem. Na każdym ułóż plaster szynki i sera, cząstkę pomidora, natkę i trochę masła. Zawiń w ciasne roladki i zepnij wykałaczkami.<br>2. Przygotuj ciasto: dokładnie wymieszaj jajka, śmietanę, mąkę oraz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego