Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżki stołowe mąki pszennej,
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
1/4 szklanki mleka,
sól,
czarny mielony pieprz,
2 cebule,
2 średnie marchewki,
majonez,
zielenina,
50 g oleju
Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj taką ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw sól i pieprzem.
Na płaskiej patelni do naleśników rozgrzej olej i z masy wątróbkowej usmaż niezbyt cienkie naleśniki.
Obierz umyte marchewki i cebule,, drobno posiekaj je lub zetrzyj na tarce
łyżki stołowe mąki pszennej,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>1/4 szklanki mleka,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>2 cebule,<br>2 średnie marchewki,<br>majonez,<br>zielenina,<br>50 g oleju<br>Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj taką ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Dopraw sól i pieprzem.<br>Na płaskiej patelni do naleśników rozgrzej olej i z masy wątróbkowej usmaż niezbyt cienkie naleśniki.<br>Obierz umyte marchewki i cebule,, drobno posiekaj je lub zetrzyj na tarce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego