Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
kanapkową)
składniki: 1 wędzona makrela, 1 duża cebula, 3 ugotowane jajka, przyprawy.
Makrele pozbawiamy skóry, ości i wrzucamy do rondelka. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kostkę i do rondelka. Dodajemy drobno siekaną cebulę. Można dodać trochę pieprzu. Nie solimy. Mieszankę należy pognieść (cholera, jak się pisze pognieść?) widelcem albo jakimś innym wynalazkiem do uzyskania konsystencji pasty. Gdyby tak otrzymana pasta była zbyt sypka należy dodać trochę oleju albo masła i pomieszać. Gotowe. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przepis ma tę zaletę, że zamiast wędzonej makreli można używać ryb z puszki, nawet w zalewie pomidorowej. Nie będzie już tak dobre ale "jak
kanapkową)<br>składniki: 1 wędzona makrela, 1 duża cebula, 3 ugotowane jajka, przyprawy.<br>Makrele pozbawiamy skóry, ości i wrzucamy do rondelka. Ugotowane na twardo jajka siekamy w kostkę i do rondelka. Dodajemy drobno siekaną cebulę. Można dodać trochę pieprzu. Nie solimy. Mieszankę należy pognieść (cholera, jak się pisze pognieść?) widelcem albo jakimś innym wynalazkiem do uzyskania konsystencji pasty. Gdyby tak otrzymana pasta była zbyt sypka należy dodać trochę oleju albo masła i pomieszać. Gotowe. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.<br>Przepis ma tę zaletę, że zamiast wędzonej makreli można używać ryb z puszki, nawet w zalewie pomidorowej. Nie będzie już tak dobre ale "jak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego