Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 22
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
i sznycle, choć wciąż pamiętamy serwowany przed laty sznycel ministerski ze szkarłacicy, która zupełnie zniknęła z rynku. Do wyboru mieliśmy również "ryby sauté", dziewięć rodzajów, ryby pieczone w folii oraz gotowane na parze (sandacz, turbot, jazgarz, jesiotr, sola i pstrąg), te dwa ostatnie zestawy podawane w sosie kawiorowym, z bukietem jarzyn i dodatkami, ale czas oczekiwania wynosi 40 minut. Głowonogi reprezentowane były przez panierowane ośmiorniczki i kalmary z sosem cumberland (16 zł) lub holenderskim (18 zł). Dodatkami do dań mogą być różnego rodzaju ziemniaki, kopytka, kluski półfrancuskie, sosy, grzyby w śmietanie, sałatki i surówki. Oferowane wina markowe francuskie zachęcały nazwami, ale
i sznycle, choć wciąż pamiętamy serwowany przed laty sznycel ministerski ze szkarłacicy, która zupełnie <orig>zniknęła</> z rynku. Do wyboru mieliśmy również "ryby sauté", dziewięć rodzajów, ryby pieczone w folii oraz gotowane na parze (sandacz, turbot, jazgarz, jesiotr, sola i pstrąg), te dwa ostatnie zestawy podawane w sosie kawiorowym, z bukietem jarzyn i dodatkami, ale czas oczekiwania wynosi 40 minut. Głowonogi reprezentowane były przez panierowane ośmiorniczki i kalmary z sosem cumberland (16 zł) lub holenderskim (18 zł). Dodatkami do dań mogą być różnego rodzaju ziemniaki, kopytka, kluski półfrancuskie, sosy, grzyby w śmietanie, sałatki i surówki. Oferowane wina markowe francuskie zachęcały nazwami, ale
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego