Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wódkę, mąkę i surowe jajko. Dokładnie wszystko wymieszaj, a najlepiej ubij mikserem lub trzepaczką na jednolitą gęstą masę.
Na patelnię o wysokich brzegach wlej olej, postaw n ogniu i mono rozgrzej. Kolejno nabieraj widelcem pokrojone warzywa, zanurzaj je w cieście i podsmażaj na gorącym oleju ze wszystkich stron, z nabiorą jasnozłotego koloru. Usmażone warzywa wykładaj na papierowy ręcznik, by osaczyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj udekorowane drobno posiekaną zieleniną i liśćmi sałaty. Taka przekąska warzywna jest doskonałym daniem na podwieczorek lub dodatkiem do kolacji.
RADA: do przygotowani tej przekąski najlepiej nadają się drobne, młode warzywa. Są smaczniejsze, delikatniejsze i bardziej soczyste
wódkę, mąkę i surowe jajko. Dokładnie wszystko wymieszaj, a najlepiej ubij mikserem lub trzepaczką na jednolitą gęstą masę.<br>Na patelnię o wysokich brzegach wlej olej, postaw n ogniu i mono rozgrzej. Kolejno nabieraj widelcem pokrojone warzywa, zanurzaj je w cieście i podsmażaj na gorącym oleju ze wszystkich stron, z nabiorą jasnozłotego koloru. Usmażone warzywa wykładaj na papierowy ręcznik, by osaczyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj udekorowane drobno posiekaną zieleniną i liśćmi sałaty. Taka przekąska warzywna jest doskonałym daniem na podwieczorek lub dodatkiem do kolacji.<br>RADA: do przygotowani tej przekąski najlepiej nadają się drobne, młode warzywa. Są smaczniejsze, delikatniejsze i bardziej soczyste
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego