Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g wołowiny,
100 g makaronu,
2 jajka,
10 g mleka,
1 cebula,
1 marchewka,
natka pietruszki,
15 g stopionego masła,
odrobina mąki,
odrobina bułki tartej,
kawałek żółtego sera,
sól, pieprz, listek laurowy,
Ugotuj makaron (najlepsze są łazanki) na półtwardo, osacz i pozostaw do ostygnięcia. Ubij jajka z lekiem i dodaj je do makaronu. Wymieszaj.
Wołowinę pokrój w niewielkie kawałki, podsmaż na tłuszczu razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i startą na tarce marchewką. Przełóż do głębokiego rondla, dodaj odrobinę bulionu z kostki, listek laurowy i przykryj. Od czasu do czasu mieszając, duś, aż mięso będzie miękkie. Gotowe, razem z warzywami
g wołowiny,<br>100 g makaronu,<br>2 jajka,<br>10 g mleka,<br>1 cebula,<br>1 marchewka,<br>natka pietruszki,<br>15 g stopionego masła,<br>odrobina mąki,<br>odrobina bułki tartej,<br>kawałek żółtego sera,<br>sól, pieprz, listek laurowy,<br>Ugotuj makaron (najlepsze są łazanki) na półtwardo, osacz i pozostaw do ostygnięcia. Ubij jajka z lekiem i dodaj je do makaronu. Wymieszaj.<br>Wołowinę pokrój w niewielkie kawałki, podsmaż na tłuszczu razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i startą na tarce marchewką. Przełóż do głębokiego rondla, dodaj odrobinę bulionu z kostki, listek laurowy i przykryj. Od czasu do czasu mieszając, duś, aż mięso będzie miękkie. Gotowe, razem z warzywami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego