Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
jego narząd, który jest tylko częścią całości. Poszczególnych narządów mogą dotyczyć tylko objawy choroby.

Diety makrobiotyczne według G. Ohsawy

Dziesięć sposobów odżywiania, które poleca G. Ohsawa, opiera się na zachowaniu właściwej równowagi jin-jang. I dlatego niezależnie od rodzaju diety wszystkie sposoby zmierzają do zachowania zdrowia, nawet wtedy jeżeli filozofii jin-jang nie rozumiemy w pełni.

Diety od 1 do 7 są lecznicze. Natomiast diety -3, -2, -1 należą do standardowej diety makrobiotycznej. Mimo to one również przynoszą poprawę stanu zdrowia. Staje się to możliwe dzięki prawidłowemu stosunkowi produktów zwierzęcych i roślinnych. Tak zestawione produkty pomagają zachować w organizmie równowagę kwasowo
jego narząd, który jest tylko częścią całości. Poszczególnych narządów mogą dotyczyć tylko objawy choroby.<br><br>&lt;tit&gt;Diety makrobiotyczne według &lt;name type="person"&gt;G. Ohsawy&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>Dziesięć sposobów odżywiania, które poleca &lt;name type="person"&gt;G. Ohsawa&lt;/&gt;, opiera się na zachowaniu właściwej równowagi jin-jang. I dlatego niezależnie od rodzaju diety wszystkie sposoby zmierzają do zachowania zdrowia, nawet wtedy jeżeli filozofii jin-jang nie rozumiemy w pełni.<br>&lt;gap&gt;<br>Diety od 1 do 7 są lecznicze. Natomiast diety -3, -2, -1 należą do standardowej diety makrobiotycznej. Mimo to one również przynoszą poprawę stanu zdrowia. Staje się to możliwe dzięki prawidłowemu stosunkowi produktów zwierzęcych i roślinnych. Tak zestawione produkty pomagają zachować w organizmie równowagę kwasowo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego