Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wykrztuśnie)
Obniża poziom cholesterolu



Wydanie świąteczne

real

Kaczka z jabłkami
Składniki:

Sposób przyrządzania:
Na 2 godziny przed pieczeniem kaczkę opłukać, natrzeć solą, majerankiem i rozmarynem. Jabłka podzielić na cząstki, wybrać gniazda i włożyć do kaczki. Tuszkę zszyć lub spić. Kaczkę włożyć do brytfanny, skropić wodą. Rozgrzać piekarnik do 200oC, wstawić kaczkę. Po pół godzinie zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec około 1,5 godziny polewając tuszkę powstałym sosem. Upieczoną kaczkę wyjąć, podzielić, ułożyć na półmisku i obłożyć pieczonymi jabłkami, sałatą, karbowaną natka pietruszki... Życzymy smacznego!

Filet z sandacza z warzywami
Składniki:

sposób przyrządzenia:
filety opłukać, ułożyć na folii aluminiowej (każdy filet
wykrztuśnie)<br>Obniża poziom cholesterolu<br>&lt;gap&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>Wydanie świąteczne<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;real&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Kaczka z jabłkami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzania:<br>Na 2 godziny przed pieczeniem kaczkę opłukać, natrzeć solą, majerankiem i rozmarynem. Jabłka podzielić na cząstki, wybrać gniazda i włożyć do kaczki. Tuszkę zszyć lub spić. Kaczkę włożyć do brytfanny, skropić wodą. Rozgrzać piekarnik do 200oC, wstawić kaczkę. Po pół godzinie zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec około 1,5 godziny polewając tuszkę powstałym sosem. Upieczoną kaczkę wyjąć, podzielić, ułożyć na półmisku i obłożyć pieczonymi jabłkami, sałatą, karbowaną natka pietruszki... Życzymy smacznego!<br>&lt;gap&gt;<br>Filet z sandacza z warzywami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>sposób przyrządzenia:<br>filety opłukać, ułożyć na folii aluminiowej (każdy filet
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego