Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
brzegi, zwinąć w roladę, spłaszczyć ręką, schłodzić, roladę przekroić wzdłuż n 3-4 części, ułożyć je dowolnie w formie (mak ułoży się nieregularnie jak na zdjęciu), piec 40-50 min w 190oC, posmarować lukrem, posypać orzechami.
Tort z morelami
Składniki:

Jajka ubić cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczeni i kakao, wymieszać, włożyć do natłuszczonej tortownicy, piec ok. 25 minut w temperaturze 190oC, wyjąć, przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem, żelatynę rozpuścić w wodzie lub zalewie z moreli, kremówkę ubić z cukrem wanilinowym, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i pokrojonymi morelami, przełożyć tort, na wierzchu posmarować ciemną polewą czekoladową, polać strużkami jasnej
brzegi, zwinąć w roladę, spłaszczyć ręką, schłodzić, roladę przekroić wzdłuż n 3-4 części, ułożyć je dowolnie w formie (mak ułoży się nieregularnie jak na zdjęciu), piec 40-50 min w 190oC, posmarować lukrem, posypać orzechami.<br>Tort z morelami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Jajka ubić cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczeni i kakao, wymieszać, włożyć do natłuszczonej tortownicy, piec ok. 25 minut w temperaturze 190oC, wyjąć, przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem, żelatynę rozpuścić w wodzie lub zalewie z moreli, kremówkę ubić z cukrem wanilinowym, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i pokrojonymi morelami, przełożyć tort, na wierzchu posmarować ciemną polewą czekoladową, polać strużkami jasnej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego