jajka i pomidora. <br>RADA: bulion na mięsie będzie klarowny, jeśli zalejesz mięso zimną wodą i gotując na mocnym ogniu, stale będziesz zbierać pianę.<br>MIĘSO<br><name type="prod">PIECZEŃ CIELĘCA</><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 416 kcal<br>1 kg cielęciny,<br>100 g słoniny,<br>mielona czerwona papryka, <br>150 g masła,<br>4 duże marchewki,<br>1 kalafior,<br>szklanka groszku konserwowego,<br>sól i pieprz do smaku,<br>2 ząbki czosnku,<br>3 łyżki śmietany<br>Kawałek chudej cielęciny bez kości dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Słoninę pokrój w cieniutkie paseczki i naszpikuj nią mięso, a następnie natrzyj je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Jeśli chcesz, by