Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
200 g kalmarów,
50 g majonezu,
1 marchewka,
kilka liści sałaty,
zielenina,
sól,
mielony czarny pieprz
Dokładnie umyj jajka i ugotuj je na twardo. Zalej zimną wodą, obierz, przekrój wzdłuż na pól i ostrożnie wyjmij żółtka. Z białek poodkrawaj czapeczki, by połówki jajek łatwiej można było ułożyć na półmisku.
Oczyszczone kalmary umyj dokładnie w zimnej wodzie, starannie usuwając przedtem wszystkie wnętrzności.
W garnku zagotuj taką ilość wody, by było jej trzy razy więcej niż kalmarów. Wsyp do wody odrobinę soli.
Do gotującej się wody wrzuć kalmary. Od momentu gdy woda zacznie wrzeć, gotuj je trzy minuty - jeśli będziesz gotować zbyt długo
200 g kalmarów,<br>50 g majonezu,<br>1 marchewka,<br>kilka liści sałaty, <br>zielenina,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz<br>Dokładnie umyj jajka i ugotuj je na twardo. Zalej zimną wodą, obierz, przekrój wzdłuż na pól i ostrożnie wyjmij żółtka. Z białek poodkrawaj czapeczki, by połówki jajek łatwiej można było ułożyć na półmisku.<br>Oczyszczone kalmary umyj dokładnie w zimnej wodzie, starannie usuwając przedtem wszystkie wnętrzności.<br>W garnku zagotuj taką ilość wody, by było jej trzy razy więcej niż kalmarów. Wsyp do wody odrobinę soli.<br>Do gotującej się wody wrzuć kalmary. Od momentu gdy woda zacznie wrzeć, gotuj je trzy minuty - jeśli będziesz gotować zbyt długo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego