Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Morze
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1961
obrzydzania jedzenia. Zresztą na lądzie sprawa jest prosta: nie podoba się "Pod Grzybkiem" można iść "Pod Mimozę" lub do "Raroga". A na morzu? Wprawdzie trudności z wysiadaniem nie ma, ale jest trochę mokro. Jak się rzekło - ochmistrz musi wiele wiedzieć i umieć, żeby załoga .nie odczuwała żadnych braków, żeby była karmiona prawidłowo, to znaczy wysokokalorycznie, zdrowo, smacznie itd. Właśnie jakość jedzenia i warunki mieszkania wpływają na wydajność pracy i stosunki na statku.
Armator dobrze wie, co to znaczy dobry ochmistrz i ile od niego zależy, toteż stara się dobierać takich ludzi, którzy zapewniają prawidłową gospodarkę hotelową na statkach. Jednak flota rośnie
obrzydzania jedzenia. Zresztą na lądzie sprawa jest prosta: nie podoba się "Pod Grzybkiem" można iść "Pod Mimozę" lub do "Raroga". A na morzu? Wprawdzie trudności z wysiadaniem nie ma, ale jest trochę mokro. Jak się rzekło - ochmistrz musi wiele wiedzieć i umieć, żeby załoga .nie odczuwała żadnych braków, żeby była karmiona prawidłowo, to znaczy wysokokalorycznie, zdrowo, smacznie itd. Właśnie jakość jedzenia i warunki mieszkania wpływają na wydajność pracy i stosunki na statku. <br>Armator dobrze wie, co to znaczy dobry ochmistrz i ile od niego zależy, toteż stara się dobierać takich ludzi, którzy zapewniają prawidłową gospodarkę hotelową na statkach. Jednak flota rośnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego