Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki, z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki, w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać śmietankę, cukier i cukier wanilinowy, mieszając, dobrze podgrzać, sos przelać do salaterek, posypać cynamonem, kawałki owoców nadziewać na długie widelce, zanurzać w ciepłym sosie.<br><br><tit>ROLADKI Z SOLI</><br><gap><br>50 ml białego wina, 100 ml bulionu warzywnego, sól, biały pieprz <br>Filety z soli opłukać, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 min, grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usuwając białe błonki.<br>Na każdym filecie kłaść liść pora, pasek