Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
podaniem sałatkę posypać serem.

Ziemniaczana
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:

Ziemniaki ugotować. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso zagnieść z jajkiem, cebul i tartą bulką, przyprawić solą, pieprzem i chili.
Uformować pulpeciki, smażyć 5 min na oleju. Sałaty opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Ocet rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z keczupem i olejem.
Czerwoną cebulę i ziemniaki pokroić w plastry. Wymieszać warzywa z sosem, odstawić na 20 min. Dodać paprykę, sałatę i kotleciki. Przełożyć do miski, udekorować cząstkami obranego ze skórki awokado.

Warzywno-owocowa
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Przygotować sos: wycisnąć sok z połowy pomarańczy, wymieszać z solą, pieprzem i musztardą
podaniem sałatkę posypać serem.<br>&lt;gap&gt;<br>Ziemniaczana<br>SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Ziemniaki ugotować. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso zagnieść z jajkiem, cebul i tartą bulką, przyprawić solą, pieprzem i chili.<br>Uformować pulpeciki, smażyć 5 min na oleju. Sałaty opłukać, porwać liście na mniejsze kawałki. Ocet rozetrzeć z solą i pieprzem. Połączyć z keczupem i olejem.<br>Czerwoną cebulę i ziemniaki pokroić w plastry. Wymieszać warzywa z sosem, odstawić na 20 min. Dodać paprykę, sałatę i kotleciki. Przełożyć do miski, udekorować cząstkami obranego ze skórki awokado.<br>&lt;gap&gt;<br>Warzywno-owocowa<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Przygotować sos: wycisnąć sok z połowy pomarańczy, wymieszać z solą, pieprzem i musztardą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego