Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 07.18
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
Dobre, bo nasze


Szynka wędzona z kością i rapetką, słoneczne mirabelki, krumski śmierdziel, grzyby w solance, krupnik litewski na miodzie i kiełbasa "Karaska" - te i inne pyszności można zjeść w Lubuskiem.
Wszystkie zostaną zgromadzone w jednym miejscu za miesiąc w Bogdańcu podczas "Święta chleba" połączonego z konkursem na produkt regionalny. Muszą być wytwarzane tradycyjnymi metodami, w małych ilościach i koniecznie mają być charakterystyczne dla danego regionu. Tak jak wino "Bogusz" Bogusława Dubiela
Dobre, bo nasze&lt;/&gt;<br><br><br>Szynka wędzona z kością i rapetką, słoneczne mirabelki, krumski śmierdziel, grzyby w solance, krupnik litewski na miodzie i kiełbasa "Karaska" - te i inne pyszności można zjeść w Lubuskiem. <br>Wszystkie zostaną zgromadzone w jednym miejscu za miesiąc w Bogdańcu podczas "Święta chleba" połączonego z konkursem na produkt regionalny. Muszą być wytwarzane tradycyjnymi metodami, w małych ilościach i koniecznie mają być charakterystyczne dla danego regionu. Tak jak wino "Bogusz" Bogusława Dubiela
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego