Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
inną dowolną zieleniną. Sałatkę podawaj jako samodzielna przekąskę lub ze świeżym pieczywem jako danie na kolację.
RADA: gotowane buraczki, ziemniaki i marchewkę łatwiej obierzesz, jeśli po ugotowaniu zanurzysz je na chwilę w zimnej wodzie.
ZUPA
ORYGINALNA OGÓRKOWA
Dla 6 osób Przygotowanie: 90 min 289 kcal
300 g podrobów drobiowych,
2 kiszone ogórki,
1 marchewka,
1 cebula,
korzeń pietruszki,
50 g ryżu,
20 g masła,
2 ząbki czosnku,
zielenina:
natka pietruszki,
koperek,
szczypiorek,
2 listki laurowe,
kilka ziaren czarnego pieprzu,
sól do smaku,
50 g masła
Wlej do dużego garnka wodę, postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Do gotującej wody wrzuć
inną dowolną zieleniną. Sałatkę podawaj jako samodzielna przekąskę lub ze świeżym pieczywem jako danie na kolację.<br>RADA: gotowane buraczki, ziemniaki i marchewkę łatwiej obierzesz, jeśli po ugotowaniu zanurzysz je na chwilę w zimnej wodzie.<br>ZUPA<br>&lt;name type="prod"&gt;ORYGINALNA OGÓRKOWA&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 90 min 289 kcal<br>300 g podrobów drobiowych,<br>2 kiszone ogórki,<br>1 marchewka,<br>1 cebula,<br>korzeń pietruszki,<br>50 g ryżu,<br>20 g masła,<br>2 ząbki czosnku,<br>zielenina:<br>natka pietruszki,<br>koperek,<br>szczypiorek,<br>2 listki laurowe,<br>kilka ziaren czarnego pieprzu,<br>sól do smaku,<br>50 g masła<br>Wlej do dużego garnka wodę, postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Do gotującej wody wrzuć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego