inną dowolną zieleniną. Sałatkę podawaj jako samodzielna przekąskę lub ze świeżym pieczywem jako danie na kolację.<br>RADA: gotowane buraczki, ziemniaki i marchewkę łatwiej obierzesz, jeśli po ugotowaniu zanurzysz je na chwilę w zimnej wodzie.<br>ZUPA<br><name type="prod">ORYGINALNA OGÓRKOWA</><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 90 min 289 kcal<br>300 g podrobów drobiowych,<br>2 kiszone ogórki,<br>1 marchewka,<br>1 cebula,<br>korzeń pietruszki,<br>50 g ryżu,<br>20 g masła,<br>2 ząbki czosnku,<br>zielenina:<br>natka pietruszki,<br>koperek,<br>szczypiorek,<br>2 listki laurowe,<br>kilka ziaren czarnego pieprzu,<br>sól do smaku,<br>50 g masła<br>Wlej do dużego garnka wodę, postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Do gotującej wody wrzuć