przepisów są osoby prowadzące od lat kuchnię wegetariańską, które zechciały się podzielić z naszymi Czytelnikami swoimi doświadczeniami kulinarnymi.<br>1. ZESTAW: zupa kremowa z soi, pilaw z prosem i bakłażanami, sałatka z tofu i mango, krem klonowy z orzechami (dla 4 osób)<br><br><tit1>ZUPA KREMOWA Z SOI</tit1><br>10 dag soi, 10 dag kiszonej kapusty, 1 cebula (10 dag), 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżka oleju sojowego, 1 łyżeczka ziaren kminku, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz Soję przebrać, opłukać i namoczyć na noc. Wodę odlać, soję zalać dużą ilością świeżej wody i gotować do miękkości około 2 godz. Odcedzić i jeszcze ciepłą zemleć w