Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
przepisów są osoby prowadzące od lat kuchnię wegetariańską, które zechciały się podzielić z naszymi Czytelnikami swoimi doświadczeniami kulinarnymi.
1. ZESTAW: zupa kremowa z soi, pilaw z prosem i bakłażanami, sałatka z tofu i mango, krem klonowy z orzechami (dla 4 osób)

ZUPA KREMOWA Z SOI
10 dag soi, 10 dag kiszonej kapusty, 1 cebula (10 dag), 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżka oleju sojowego, 1 łyżeczka ziaren kminku, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz Soję przebrać, opłukać i namoczyć na noc. Wodę odlać, soję zalać dużą ilością świeżej wody i gotować do miękkości około 2 godz. Odcedzić i jeszcze ciepłą zemleć w
przepisów są osoby prowadzące od lat kuchnię wegetariańską, które zechciały się podzielić z naszymi Czytelnikami swoimi doświadczeniami kulinarnymi.<br>1. ZESTAW: zupa kremowa z soi, pilaw z prosem i bakłażanami, sałatka z tofu i mango, krem klonowy z orzechami (dla 4 osób)<br><br>&lt;tit1&gt;ZUPA KREMOWA Z SOI&lt;/tit1&gt;<br>10 dag soi, 10 dag kiszonej kapusty, 1 cebula (10 dag), 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżka oleju sojowego, 1 łyżeczka ziaren kminku, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz Soję przebrać, opłukać i namoczyć na noc. Wodę odlać, soję zalać dużą ilością świeżej wody i gotować do miękkości około 2 godz. Odcedzić i jeszcze ciepłą zemleć w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego