Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
5-10 minut, następnie dodaj pokrojone krewetki, ewentualnie odrobinę wegety, sól i pieprz do smaku i odstaw zupę pod przykryciem na 10-15 minut.
W tym czasie pod strumieniem bieżącej wody opłucz natkę pietruszki lub koperek. Osącz je i drobniutko posiekaj. Przed podaniem do talerzy lub bulionówek włóż po kilka kluseczek, wlej zupę z krewetkami i warzywami i obficie posyp zieleniną.
RADA: krewetki będą bardziej soczyste i zyskają delikatniejszy smak, jeśli ugotujesz je w niewielkiej ilości wody nie dłużej niż 3 minuty.

DRÓB
PIERSI Z KACZKI Z MANGO

Kaczkę średnich rozmiarów podziel na dwie części. tuszkę ugotuj do miękkości, piersi oprósz
5-10 minut, następnie dodaj pokrojone krewetki, ewentualnie odrobinę wegety, sól i pieprz do smaku i odstaw zupę pod przykryciem na 10-15 minut.<br>W tym czasie pod strumieniem bieżącej wody opłucz natkę pietruszki lub koperek. Osącz je i drobniutko posiekaj. Przed podaniem do talerzy lub bulionówek włóż po kilka kluseczek, wlej zupę z krewetkami i warzywami i obficie posyp zieleniną.<br>RADA: krewetki będą bardziej soczyste i zyskają delikatniejszy smak, jeśli ugotujesz je w niewielkiej ilości wody nie dłużej niż 3 minuty.<br>&lt;gap&gt;<br>DRÓB<br>PIERSI Z KACZKI Z MANGO<br>&lt;gap&gt;<br>Kaczkę średnich rozmiarów podziel na dwie części. tuszkę ugotuj do miękkości, piersi oprósz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego