Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Świat i Podróże
Nr: 12
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
w biurach turystycznych na terenie całego kraju. (wel)

KTO MÓWI CHIO MYŚLI CHIPS
W Nysie, położonej nad Nysą Kłodzką w województwie opolskim powstała najnowocześniejsza w Europie Fabryka chipsów i snacków. Produkuje się w niej trzy rodzaje chipsów - solone, z bekonem i z papryką, i rodzajów snacków - sombreros w kształcie samochodowych kółeczek, tacos w kształcie pierścionków, rondello czyli rurki z dodatkiem włoskiej przyprawy oregano, tyrannosaurus rex przypominające kształtem precelki, trzy rodzaje flipsów orzechowych i paprykowo-bekonowe Chio big pep.
Chio to ziemniak, ale jaki!
Specjalne odmiany ziemniaków, które rolnik przywozi do fabryki, poddawane są kontroli pod względem jakości czyli zawartości skrobi i
w biurach turystycznych na terenie całego kraju. &lt;au&gt;(wel)&lt;/au&gt; &lt;page nr=32&gt;&lt;/div&gt;<br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;KTO MÓWI CHIO MYŚLI CHIPS&lt;/tit&gt;<br>&lt;intro&gt;W Nysie, położonej nad Nysą Kłodzką w województwie opolskim powstała najnowocześniejsza w Europie Fabryka chipsów i &lt;foreign lang="ang"&gt;snacków&lt;/foreign&gt;. Produkuje się w niej trzy rodzaje chipsów - solone, z bekonem i z papryką, i rodzajów &lt;foreign lang="ang"&gt;snacków&lt;/foreign&gt; - &lt;foreign&gt;sombreros&lt;/foreign&gt; w kształcie samochodowych kółeczek, &lt;foreign&gt;tacos&lt;/foreign&gt; w kształcie pierścionków, &lt;foreign&gt;rondello&lt;/foreign&gt; czyli rurki z dodatkiem włoskiej przyprawy oregano, &lt;foreign&gt;tyrannosaurus rex&lt;/foreign&gt; przypominające kształtem precelki, trzy rodzaje &lt;orig&gt;flipsów&lt;/orig&gt; orzechowych i paprykowo-bekonowe Chio big pep.&lt;/intro&gt;<br>&lt;tit1&gt;Chio to ziemniak, ale jaki!&lt;/tit1&gt;<br>Specjalne odmiany ziemniaków, które rolnik przywozi do fabryki, poddawane są kontroli pod względem jakości czyli zawartości skrobi i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego