Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
gorącym piekarniku.
Upieczone szaszłyki wyłóż na półmisek, udekoruj plasterkami cytryny i natką pietruszki. Podawaj z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach i dowolną surówką.
RADA: zamiast z baraniny możesz przygotować szaszłyki z mięsa wołowego (na pieczeń). wcześniej opanieruj kawałki mięs w mące.
DOBRE RADY
DESER
PTASIE MLECZKO

Żelatynę zalej niewielką ilością dowolnego kompotu, dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby żelatyna napęczniała. Po upływie tego czasu dodaj resztę kompotu i stale mieszając, zagotuj na małym ogniu. Odstaw roztwór do ostygnięcia. Następnie wlej do niego skondensowane mleko i ubijaj mikserem tak długo, aż masa zacznie się pienić. Wylej ją do prostokątnej blachy keksówki (możesz
gorącym piekarniku.<br>Upieczone szaszłyki wyłóż na półmisek, udekoruj plasterkami cytryny i natką pietruszki. Podawaj z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach i dowolną surówką.<br>RADA: zamiast z baraniny możesz przygotować szaszłyki z mięsa wołowego (na pieczeń). wcześniej opanieruj kawałki mięs w mące.<br> &lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DESER<br>PTASIE MLECZKO<br>&lt;gap&gt;<br>Żelatynę zalej niewielką ilością dowolnego kompotu, dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby żelatyna napęczniała. Po upływie tego czasu dodaj resztę kompotu i stale mieszając, zagotuj na małym ogniu. Odstaw roztwór do ostygnięcia. Następnie wlej do niego skondensowane mleko i ubijaj mikserem tak długo, aż masa zacznie się pienić. Wylej ją do prostokątnej blachy keksówki (możesz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego