Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
by lekko ostygł, a następnie połową zalej ptasie mleczko. Kiedy polewa zastygnie, ostrożnie przewróć ptasie mleczko. Wstaw deser do lodówki, by dokładnie zastygł. Przed podaniem pokrój ptasie mleczko w jednakowej wielkości kostkę nożem zanurzonym w gorącej wodzie.
RADA: ptasie mleczko możesz udekorować cząstkami orzechów włoskich, zmielonych migdałami lub owocami z kompotu.
DOBRE RADY
SAŁATKA
KOREANSKA Z WOŁOWINĄ

Kawałek chudej wołowiny (najlepiej pieczeniowej) dokładnie umyj i pokrój wzdłuż włókien w cienkie i długie plasterki. Podsmaż je z obu stron na sklarowanym maśle.
Na tarce z dużymi oczkami zetrzyj obrane i umyte marchewki, drobniutko posiekaj dwie cebule. Marchewkę i cebulę podsmaż na gorącym
by lekko ostygł, a następnie połową zalej ptasie mleczko. Kiedy polewa zastygnie, ostrożnie przewróć ptasie mleczko. Wstaw deser do lodówki, by dokładnie zastygł. Przed podaniem pokrój ptasie mleczko w jednakowej wielkości kostkę nożem zanurzonym w gorącej wodzie.<br>RADA: ptasie mleczko możesz udekorować cząstkami orzechów włoskich, zmielonych migdałami lub owocami z kompotu.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>SAŁATKA<br>KOREANSKA Z WOŁOWINĄ<br>&lt;gap&gt;<br>Kawałek chudej wołowiny (najlepiej pieczeniowej) dokładnie umyj i pokrój wzdłuż włókien w cienkie i długie plasterki. Podsmaż je z obu stron na sklarowanym maśle.<br>Na tarce z dużymi oczkami zetrzyj obrane i umyte marchewki, drobniutko posiekaj dwie cebule. Marchewkę i cebulę podsmaż na gorącym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego