pomarańczy, 8-10 kropli syropu Grenadine;<br>do przybrania: 1 gruby plaster pomarańczy, 1 czerwona wisienka koktajlowa<br>Do <orig>shakera</> wrzucić parę kostek lodu i wlewać składniki w następującej kolejności: sok z pomarańczy, syrop, winiak. Szczelnie zamknąć naczynie i potrząsać około 15 s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Do dużej <orig>koniakówki</> włożyć 4 kostki lodu. Napełnić kieliszek, przecedzając koktajl przez sitko.<br>Brzeg kieliszka przybrać plastrem pomarańczy i wisienką.<br>(1 porcja)<br><br><tit>Kawowy</><br><br>20 ml krupniku, 20 ml Winiaku Luksusowego, 8-10 kropli Cherry Cordial, 120 ml kawy, 1 łyżeczka cukru, 5 łyżeczek bitej śmietany<br>Koktajl przyrządza się w kielichu do podawania napojów