Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
punktu żywnościowego kieruje dowódca drużyny gospodarczej. Szef logistyki batalionu określa sposób żywienia oraz kolejność i terminy dostarczania lub pobierania posiłków przez pododdziały. Posiłki w batalionowym punkcie żywnościowym są przygotowywane na podstawie jadłospisu opracowanego w sekcji materiałowej oddziału (brygady). Żywność jest dowożona z kompanii zaopatrzenia brygady (pułku) raz na dobę, pod koniec dnia walki lub raz na dwa dni.
Dowódca kompanii jest zobowiązany zorganizować przyjęcie transportu z żywnością i posiłku. Powiadamia on dowódców plutonów o miejscu i czasie rozwinięcia kompanijny punkt żywienia oraz o kolejności i sposobie pobierania posiłków. Posiłki mogą być pobierane indywidualnie, grupowo lub przez wyznaczonych dyżurnych żołnierzy. Dyżurni przenoszą
punktu żywnościowego kieruje dowódca drużyny gospodarczej. Szef logistyki batalionu określa sposób żywienia oraz kolejność i terminy dostarczania lub pobierania posiłków przez pododdziały. Posiłki w batalionowym punkcie żywnościowym są przygotowywane na podstawie jadłospisu opracowanego w sekcji materiałowej oddziału (brygady). Żywność jest dowożona z kompanii zaopatrzenia brygady (pułku) raz na dobę, pod koniec dnia walki lub raz na dwa dni.<br>Dowódca kompanii jest zobowiązany zorganizować przyjęcie transportu z żywnością i posiłku. Powiadamia on dowódców plutonów o miejscu i czasie rozwinięcia kompanijny punkt żywienia oraz o kolejności i sposobie pobierania posiłków. Posiłki mogą być pobierane indywidualnie, grupowo lub przez wyznaczonych dyżurnych żołnierzy. Dyżurni przenoszą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego