Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
chętnie zjadłby jedynie ciasto, które w jego stronach piecze się tylko na specjalne okazje. Jego podstawą jest piernik z dużą ilością miodu i różnych przypraw, który kroi się w poprzek na plastry centymetrowej grubości i przekłada kremem kawowo-czekoladowym i konfiturą z wiśni - opowiada. - Potem całość polewa się czekoladą, na koniec robi pyszczek i kolce z migdałów. Niedawno przekonywał babcię, żeby zrobiła "jeża", ale - niestety - nie dała się namówić. Sam, odkąd na zajęciach praktycznych w podstawówce upiekł babkę, podobno "całkiem dobrą", do pieczenia się nie bierze.
Mimo że Piotr Najsztub i Jacek Żakowski w sprawach kuchni zachowują odrębność, obaj są zgodni
chętnie zjadłby jedynie ciasto, które w jego stronach piecze się tylko na specjalne okazje. Jego podstawą jest piernik z dużą ilością miodu i różnych przypraw, który kroi się w poprzek na plastry centymetrowej grubości i przekłada kremem kawowo-czekoladowym i konfiturą z wiśni - opowiada. - Potem całość polewa się czekoladą, na koniec robi pyszczek i kolce z migdałów. Niedawno przekonywał babcię, żeby zrobiła "jeża", ale - niestety - nie dała się namówić. Sam, odkąd na zajęciach praktycznych w podstawówce upiekł babkę, podobno "całkiem dobrą", do pieczenia się nie bierze.<br>Mimo że Piotr Najsztub i Jacek Żakowski w sprawach kuchni zachowują odrębność, obaj są zgodni
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego