Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przyjemność - patrz: przyjemność
Dobre wrażenie - sprawia punktualnie przybywający gość, który obdarowuje nas bombonierką
Dzieci - najwdzięczniejszy konsument czekolady; uwaga! - z czekolady się nie wyrasta
H
Hiszpania - w tym kraju w 1580 roku powstała pierwsza wytwórnia czekolady
I
Igraszki - drugie imię słynnej Mieszanki Wedlowskiej
K
Konsza - z hiszpanskiego concha - "muszla"- maszyna do konszowania, czyli mieszania płynnej czekolady, co wzmacnia jej walory smakowe i zapachowe
L
Lody czekoladowe - najzimniejszy sposób wykorzystywania czekolady
M
Masło kakaowe - tłuszcz zawarty w miazdze kakaowej; główny składnik białej czekolady
P
Ptasie Mleczko - jeden z tych przysmaków, za które niejeden byłby gotów do największych poświęceń
Pasjonata - wykwintna, smakowita, pyszna bombonierka
przyjemność - patrz: przyjemność<br>Dobre wrażenie - sprawia punktualnie przybywający gość, który obdarowuje nas bombonierką<br>Dzieci - najwdzięczniejszy konsument czekolady; uwaga! - z czekolady się nie wyrasta<br>H<br>Hiszpania - w tym kraju w 1580 roku powstała pierwsza wytwórnia czekolady<br>I<br>Igraszki - drugie imię słynnej &lt;name type="prod"&gt;Mieszanki Wedlowskiej&lt;/&gt;<br>K<br>&lt;foreign&gt;Konsza&lt;/&gt; - z hiszpanskiego &lt;foreign&gt;concha&lt;/&gt; - "muszla"- maszyna do konszowania, czyli mieszania płynnej czekolady, co wzmacnia jej walory smakowe i zapachowe<br>L<br>Lody czekoladowe - najzimniejszy sposób wykorzystywania czekolady<br>M<br>Masło kakaowe - tłuszcz zawarty w miazdze kakaowej; główny składnik białej czekolady<br>P<br>Ptasie Mleczko - jeden z tych przysmaków, za które niejeden byłby gotów do największych poświęceń<br>Pasjonata - wykwintna, smakowita, pyszna bombonierka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego