Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
W dużej misce wymieszać warzywa, oliwki i ser. Z oliwy, soku z cytryny, octu i oregano sporządzić sos. Polać nim warzywa i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać wraz ze świeżym pieczywem.
zupa czosnkowa
z "Fetą"
Opakowanie sera Feta z Mlekovity 2 główki czosnku, 250 ml gęstego jogurtu, 1 kopiata łyżka mąki, 2 jaja, 1 łyżka stołowa posiekanego świeżego tymianku, 4-5 łyżek stołowych posiekanej rzeżuchy, 2 liście laurowe, 8-10 ziarenek czarnego pieprzu, sól.
Do garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować 30 min. Następnie przecedzić przez sitko do drugiego garnka (czosnek
W dużej misce wymieszać warzywa, oliwki i ser. Z oliwy, soku z cytryny, octu i oregano sporządzić sos. Polać nim warzywa i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać wraz ze świeżym pieczywem.<br>zupa czosnkowa <br>z &lt;name type="prod"&gt;"Fetą"&lt;/&gt;<br>Opakowanie sera &lt;name type="prod"&gt;Feta&lt;/&gt; z &lt;name type="org"&gt;Mlekovity&lt;/&gt; 2 główki czosnku, 250 ml gęstego jogurtu, 1 kopiata łyżka mąki, 2 jaja, 1 łyżka stołowa posiekanego świeżego tymianku, 4-5 łyżek stołowych posiekanej rzeżuchy, 2 liście laurowe, 8-10 ziarenek czarnego pieprzu, sól.<br>Do garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić czosnek, pieprz, liście laurowe, posolić i gotować 30 min. Następnie przecedzić przez sitko do drugiego garnka (czosnek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego