Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 27
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
zrealizować, przynajmniej w dziedzinie sera ementalera, metodę HACCP (warunki, określające jakość wyrobu gotowego). Oznacza to stworzenie systemu zabezpieczającego przed pogorszeniem wyrobu gotowego. Mając ten system, mogę rozmawiać na temat norm ISO i norm, które obowiązują w Unii. Trzeba być przygotowanym na otwarcie granic i pytania o normy. Jest to wyzwanie kosztowne, ale konieczne. Jeżeli uda się go zrealizować, to nie będzie specjalnych trudności, by przenieść je na kolejne produkty. Związane jest to jednak z inwestycjami w urządzenia do obróbki mleka.

- Związki zawodowe zarzuciły również Zarządowi niekorzystną umowę dzierżawy koktajlbaru. Czy ta sprawa też została rozwiązana?

- Tak. Niegdyś słynny koktajlbar, nie wiadomo
zrealizować, przynajmniej w dziedzinie sera &lt;orig&gt;ementalera&lt;/&gt;, metodę HACCP (warunki, określające jakość wyrobu gotowego). Oznacza to stworzenie systemu zabezpieczającego przed pogorszeniem wyrobu gotowego. Mając ten system, mogę rozmawiać na temat norm ISO i norm, które obowiązują w Unii. Trzeba być przygotowanym na otwarcie granic i pytania o normy. Jest to wyzwanie kosztowne, ale konieczne. Jeżeli uda się go zrealizować, to nie będzie specjalnych trudności, by przenieść je na kolejne produkty. Związane jest to jednak z inwestycjami w urządzenia do obróbki mleka.&lt;/&gt;<br><br>&lt;who1&gt;- Związki zawodowe zarzuciły również Zarządowi niekorzystną umowę dzierżawy koktajlbaru. Czy ta sprawa też została rozwiązana?&lt;/&gt;<br><br>&lt;who2&gt;- Tak. Niegdyś słynny koktajlbar, nie wiadomo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego