Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
100 g szparagów
2 pory i 2 cukinie
1 papryczka chili
1 łyżka mąki kukurydzianej
300ml (nieco ponad szkl.) wywaru z warzyw
1 łyżka sosu hoisin
cienkie paski papryki do przybrania
1 Warzywa pokroić w słupki o długości 7,5 cm. Wyciąć środek z papryki chili i pokroić ją w krążki.
2 Mąkę z dwiema łyżkami wywaru wymieszać w dużej, głębokiej patelni i zagotować. Dodać warzywa i, stale mieszając, gotować 5 minut. Potem wyjąć je i przykryć, by nie wystygły.
3 Do sosu w woku dodać rozrobioną mąkę i sos hoisin. Podgrzewać, aż zgęstnieje. Dodać do niego warzywa i gotować następne
100 g szparagów<br>2 pory i 2 cukinie<br>1 papryczka chili<br>1 łyżka mąki kukurydzianej<br>300ml (nieco ponad szkl.) wywaru z warzyw<br>1 łyżka sosu hoisin<br>cienkie paski papryki do przybrania<br>1 Warzywa pokroić w słupki o długości 7,5 cm. Wyciąć środek z papryki chili i pokroić ją w krążki.<br>2 Mąkę z dwiema łyżkami wywaru wymieszać w dużej, głębokiej patelni i zagotować. Dodać warzywa i, stale mieszając, gotować 5 minut. Potem wyjąć je i przykryć, by nie wystygły.<br>3 Do sosu w woku dodać rozrobioną mąkę i sos hoisin. Podgrzewać, aż zgęstnieje. Dodać do niego warzywa i gotować następne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego