Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wypełnić tuszkę, spiąć skore, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200oC, piec 1,5-2 godziny.

Sałatka z makrelą

Sałatę podzielić na pojedyncze liście, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, porwać na kawałki, pomarańczowe obrać ze skory, zdjąć białą błonkę, pokroić na kawałki, cebulę obrać z łupin, pokroić na krążki, z ryby zdjąć skórę, oddzielić ości, podzielić na kawałki, sałatę wymieszać z kawałkami pomarańczy, ryby i krążkami cebuli, oprószyć solą i białym pieprzem, majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną, przygotowanym sosem polać sałatkę, podawać z pełnoziarnistym pieczywem.

Owocowe fondue

Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać
wypełnić tuszkę, spiąć skore, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200oC, piec 1,5-2 godziny.<br><br>&lt;tit&gt;Sałatka z makrelą&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatę podzielić na pojedyncze liście, dokładnie opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, porwać na kawałki, pomarańczowe obrać ze skory, zdjąć białą błonkę, pokroić na kawałki, cebulę obrać z łupin, pokroić na krążki, z ryby zdjąć skórę, oddzielić ości, podzielić na kawałki, sałatę wymieszać z kawałkami pomarańczy, ryby i krążkami cebuli, oprószyć solą i białym pieprzem, majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną, przygotowanym sosem polać sałatkę, podawać z pełnoziarnistym pieczywem.<br><br>&lt;tit&gt;Owocowe fondue&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego