Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
tępym nożem, dlatego do porcjowania najlepiej używać dobrze naostrzonego narzędzia. Za jego pomocą można kroić mięso nawet na bardzo cienkie plasterki. Dzielnie rozpoczyna się od ułożenia tuszki piersią do góry. Po oddzieleniu nóg, skrzydełek oraz po odkrojeniu jednej piersi, należy odwrócić kurczaka tak, aby jego szyja zwrócona była przodem do krojącego. Powtórzyć czynności.
1 Kurczaka przytrzymać widelcem do mięs i przeciąć skórę między udkiem tułowiem. Udko odgiąć na zewnątrz i przeciąć połączenie pomiędzy nim a korpusem.
2 Pierś przekroić na ukos, w pobliżu skrzydełka. Poruszyć nim tak, aby znaleźć staw, a potem przeciąć.
3 Pierś pokroić. Do odkładania plastrów używać widelca
tępym nożem, dlatego do porcjowania najlepiej używać dobrze naostrzonego narzędzia. Za jego pomocą można kroić mięso nawet na bardzo cienkie plasterki. Dzielnie rozpoczyna się od ułożenia tuszki piersią do góry. Po oddzieleniu nóg, skrzydełek oraz po odkrojeniu jednej piersi, należy odwrócić kurczaka tak, aby jego szyja zwrócona była przodem do krojącego. Powtórzyć czynności.<br>1 Kurczaka przytrzymać widelcem do mięs i przeciąć skórę między udkiem tułowiem. Udko odgiąć na zewnątrz i przeciąć połączenie pomiędzy nim a korpusem.<br>2 Pierś przekroić na ukos, w pobliżu skrzydełka. Poruszyć nim tak, aby znaleźć staw, a potem przeciąć.<br>3 Pierś pokroić. Do odkładania plastrów używać widelca
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego