Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 35
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
do mleczarni w Kiejdanach) - 12 zł, golonko godne samego pana Zagłoby 3 zł za 10 dkg, szaszłyk barani podle receptury Radziwiłłów (ich konflikt z Babiniczem dotyczył wysokości cen na baraninę) 15 zł, pyszna wątróbka pana Skrzetuskiego (który, jak Prometeusz zginął wbity na pal, a kruki w dalekim stepie wydziobywały mu krwistą wątrobę) jedynie za 8 zł, oraz gulasz, jaki jadał sam Babinicz (był to gulasz ze Szwedów, jaki uczyniła z nich kula kartaczna, wystrzelona ze słynnej kolubryny). En fini zrazy wołowe od Czarnieckiego (właściciel największej ubojni bydła rzeźnego na Litwie) w cenie 13 zł oraz filety z polędwicy tureckiej á la
do mleczarni w Kiejdanach) - 12 zł, golonko godne samego pana Zagłoby 3 zł za 10 dkg, szaszłyk barani podle receptury Radziwiłłów (ich konflikt z Babiniczem dotyczył wysokości cen na baraninę) 15 zł, pyszna wątróbka pana Skrzetuskiego (który, jak Prometeusz zginął wbity na pal, a kruki w dalekim stepie wydziobywały mu krwistą wątrobę) jedynie za 8 zł, oraz gulasz, jaki jadał sam Babinicz (był to gulasz ze Szwedów, jaki uczyniła z nich kula <orig>kartaczna</>, wystrzelona ze słynnej kolubryny). <foreign>En fini</> zrazy wołowe od Czarnieckiego (właściciel największej ubojni bydła rzeźnego na Litwie) w cenie 13 zł oraz filety z polędwicy tureckiej á la
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego