Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie Warszawy
Nr: 20.11
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
ruszt umieszczamy na niższym poziomie. Natomiast gdy opiekamy niewielkie kawałki mięsa lub kiełbaski, ruszt powinien się znaleźć na wyższym poziomie. Pamiętajmy, że jeśli korzystamy tylko z grilla, czas przygotowywania potrawy jest niewiele krótszy, niż pieczenia jej w piekarniku. Zyskamy natomiast sporo na czasie, włączając równocześnie grill i mikrofale. Nowsze modele kuchenek wyposażone są w termoobieg. Po włączeniu tej funkcji do kuchenki wtłaczane jest ciepłe powietrze, podgrzane do temperatury od 50 do 200 st. C. Przygotowywane w ten sposób danie szybciej się ogrzewa i jest lekko przypieczone. Cały proces będzie trwał krócej, gdy dodatkowo włączymy mikrofale. Z kolei kuchenki o pojemności powyżej
ruszt umieszczamy na niższym poziomie. Natomiast gdy opiekamy niewielkie kawałki mięsa lub kiełbaski, ruszt powinien się znaleźć na wyższym poziomie. Pamiętajmy, że jeśli korzystamy tylko z grilla, czas przygotowywania potrawy jest niewiele krótszy, niż pieczenia jej w piekarniku. Zyskamy natomiast sporo na czasie, włączając równocześnie grill i mikrofale. Nowsze modele kuchenek wyposażone są w <orig>termoobieg</>. Po włączeniu tej funkcji do kuchenki wtłaczane jest ciepłe powietrze, podgrzane do temperatury od 50 do 200 st. C. Przygotowywane w ten sposób danie szybciej się ogrzewa i jest lekko przypieczone. Cały proces będzie trwał krócej, gdy dodatkowo włączymy mikrofale. Z kolei kuchenki o pojemności powyżej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego