Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Będą równie dobre, jak te pieczone w piekarniku, jednak ich skórka nie uzyska charakterystycznego, złotego koloru. Podczas pieczeni całej tuszki, końcówki skrzydełek i udek trzeba zabezpieczyć przed zbytnim przypieczeniem, owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną do pieczeni. Kurczę należy położyć na talerzu z mikrofalówki, posmarować sosem, a potem włożyć do kuchenki i ustawić ją na maksymalną temperaturę. W połowie pieczenia przewrócić kurczak na drugą stronę. Kiedy pieczeń jest gotowa, owinąć ja folią i odstawić.
CZAS PIECZENIA

Szef kuchni radzi
Marynata do pieczeni z kurczaka: zmieszać łyżkę musztardy, posiekany ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki kminku i odrobinę papryki. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć
Będą równie dobre, jak te pieczone w piekarniku, jednak ich skórka nie uzyska charakterystycznego, złotego koloru. Podczas pieczeni całej tuszki, końcówki skrzydełek i udek trzeba zabezpieczyć przed zbytnim przypieczeniem, owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną do pieczeni. Kurczę należy położyć na talerzu z mikrofalówki, posmarować sosem, a potem włożyć do kuchenki i ustawić ją na maksymalną temperaturę. W połowie pieczenia przewrócić kurczak na drugą stronę. Kiedy pieczeń jest gotowa, owinąć ja folią i odstawić.<br>CZAS PIECZENIA<br>&lt;gap&gt;<br>Szef kuchni radzi<br>Marynata do pieczeni z kurczaka: zmieszać łyżkę musztardy, posiekany ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki kminku i odrobinę papryki. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego