Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
1 kurczak,
2 łyżki stołowe soli,
2 litry wody
Na sos:
200 g śmietany,
1 jabłko,
tarty chrzan lub szczypta curry,
sól do smaku,
liście sałaty,
zielenina
Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i ostrym nożem podziel na dwie części.
Ze wszystkich stron posyp kurczak świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą. Włóż do głębokiego naczynia i na dobę wstaw do lodówki.
Do dużego garnka wlej wodę i zgotuj. Opłucz polówki kurczak z soli i pieprzu i włóż do garnka z gotująca się woda. Ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 30-40
1 kurczak,<br>2 łyżki stołowe soli,<br>2 litry wody<br>Na sos:<br>200 g śmietany,<br>1 jabłko,<br>tarty chrzan lub szczypta curry,<br>sól do smaku,<br>liście sałaty,<br>zielenina<br>Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i ostrym nożem podziel na dwie części.<br>Ze wszystkich stron posyp kurczak świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą. Włóż do głębokiego naczynia i na dobę wstaw do lodówki.<br>Do dużego garnka wlej wodę i zgotuj. Opłucz polówki kurczak z soli i pieprzu i włóż do garnka z gotująca się woda. Ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 30-40
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego