Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 21.11
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
z tego ładne kawałki, powtykaj pozłacane albo farbowane migdały i podawaj". Taką pieczeń można serwować jako dodatek lub deser. Pościć, ale z umiarem. Kiedy jakaś bigotka ze zgrozą poczęła wymawiać św.Teresie z Avila nadmierne delektowanie się spożywanym właśnie daniem, ta krótko odparła: "Kiedy modlitwa, to modlitwa, kiedy kuropatwa, to kuropatwa!". Dla wszystkich chcących poznać tajniki dziczyzny bardzo cennym przewodnikiem będzie wydana przez Twój Styl "Kuchnia myśliwska" trójki Francuzów: Jeana Bertona, Jeana Genevois i François Jehlé. To doświadczeni autorzy i równocześnie szefowie restauracji. Wiedzą, jak do rzeczy całej się zabrać. Dziesięć lat temu pojawiła się druga po książce Szytlera polska praca
z tego ładne kawałki, powtykaj pozłacane albo farbowane migdały i podawaj". Taką pieczeń można serwować jako dodatek lub deser. Pościć, ale z umiarem. Kiedy jakaś bigotka ze zgrozą poczęła wymawiać św.Teresie z Avila nadmierne delektowanie się spożywanym właśnie daniem, ta krótko odparła: "Kiedy modlitwa, to modlitwa, kiedy kuropatwa, to kuropatwa!". Dla wszystkich chcących poznać tajniki dziczyzny bardzo cennym przewodnikiem będzie wydana przez Twój Styl "Kuchnia myśliwska" trójki Francuzów: Jeana Bertona, Jeana Genevois i François Jehlé. To doświadczeni autorzy i równocześnie szefowie restauracji. Wiedzą, jak do rzeczy całej się zabrać. Dziesięć lat temu pojawiła się druga po książce Szytlera polska praca
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego