Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
startą marchewkę, ryż i żółtka wyrobić na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem. Uformować krokiety. Olej rozgrzać na patelni, smażyć krokiety partiami. Odsączyć z tłuszczu. Udekorować gałązkami natki. Krokiety możemy podawać z korniszonami lub marynowanymi grzybami.
Zupa cytrynowa z ryżem - dla 4 osób.
100 g ryżu, 4 łyżeczki bulionu z kury w proszku, 1 l wody, sól, cytryna, szklanka śmietany 12%, łyżka posiekanego koperku.
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cytrynę przekroić na połówki. Wycisnąć sok. Wodę zagotować, wsypać bulion, zamieszać, gotować przez kilka minut. Dodać odsączony ryż. Śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym, wlać do zupy. W razie potrzeby można przyprawić
startą marchewkę, ryż i żółtka wyrobić na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem. Uformować krokiety. Olej rozgrzać na patelni, smażyć krokiety partiami. Odsączyć z tłuszczu. Udekorować gałązkami natki. Krokiety możemy podawać z korniszonami lub marynowanymi grzybami.<br>Zupa cytrynowa z ryżem - dla 4 osób.<br>100 g ryżu, 4 łyżeczki bulionu z kury w proszku, 1 l wody, sól, cytryna, szklanka śmietany 12%, łyżka posiekanego koperku.<br>Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cytrynę przekroić na połówki. Wycisnąć sok. Wodę zagotować, wsypać bulion, zamieszać, gotować przez kilka minut. Dodać odsączony ryż. Śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym, wlać do zupy. W razie potrzeby można przyprawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego