Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
to coś więcej niż skrawki wędlin w kapuście. To coś jak Cadillac wśród dań, pod warunkiem, że wkłada się do niego własne serce. Pamiętaj o tym podczas gotowania. Celebruj swoje poczynania. Podawaj z godnością i oddaniem.
Statystyka
Czas przygotowania: 4 dni
Ilość ugoszczonych osób: 12
Składniki
składnik
ilość
kapusta kiszona (kwaśna, bez kminu, nie płukana)
4 kg
mięso (najlepiej kilka gatunków - wołowina, wieprzowina, baranina, dziczyzna)
1,6 kg
kiełbasa zwykła (ogniskowa, biwakowa, wiejska)
1 kg
boczek wędzony
0,6 kg
smalec
20 dag
śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)
0,4 kg
rodzynki
10 dag
borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z
to coś więcej niż skrawki wędlin w kapuście. To coś jak Cadillac wśród dań, pod warunkiem, że wkłada się do niego własne serce. Pamiętaj o tym podczas gotowania. Celebruj swoje poczynania. Podawaj z godnością i oddaniem.<br>Statystyka<br>Czas przygotowania: 4 dni<br>Ilość ugoszczonych osób: 12<br>Składniki<br>składnik<br>ilość <br>kapusta kiszona (kwaśna, bez kminu, nie płukana)<br>4 kg<br>mięso (najlepiej kilka gatunków - wołowina, wieprzowina, baranina, dziczyzna)<br>1,6 kg<br>kiełbasa zwykła (ogniskowa, biwakowa, wiejska)<br>1 kg<br>boczek wędzony<br>0,6 kg<br>smalec<br>20 dag<br>śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)<br>0,4 kg<br>rodzynki<br>10 dag<br>borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego