Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 27
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
natychmiast poczułem w portfelu.
Na przystawki "Zbyrcok" serwuje: śledzia w oleju lub w śmietanie za 7 zł, łososia wędzonego á 10 zł, oscypka 6 zł, oscypka podsmażanego też za 6 zł, oraz carpaccio już w cenie 15 zł. Zupy reprezentuje tylko pięć gatunków: rosół z makaronem (domowym) 3,5 zł, kwaśnica z żeberkiem po 7 zł, barszcz czysty za 4 zł, barszcz czysty z jakiem (jak, zwierzę pociągowe z okolic Tybetu - jeszcze nie próbowałem) - 5,5 zł oraz barszcz czysty z uszkami za 6 zł, który po chwili znalazł się en face. Okazał się niezłą produkcją, o kolorze kardynalskiego fioletu, co
natychmiast poczułem w portfelu.<br>Na przystawki "Zbyrcok" serwuje: śledzia w oleju lub w śmietanie za 7 zł, łososia wędzonego á 10 zł, oscypka 6 zł, oscypka podsmażanego też za 6 zł, oraz carpaccio już w cenie 15 zł. Zupy reprezentuje tylko pięć gatunków: rosół z makaronem (domowym) 3,5 zł, &lt;dialect&gt;kwaśnica&lt;/&gt; z żeberkiem po 7 zł, barszcz czysty za 4 zł, barszcz czysty z jakiem (jak, zwierzę pociągowe z okolic Tybetu - jeszcze nie próbowałem) - 5,5 zł oraz barszcz czysty z uszkami za 6 zł, który po chwili znalazł się &lt;foreign&gt;en face&lt;/&gt;. Okazał się niezłą produkcją, o kolorze kardynalskiego fioletu, co
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego