Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
się ją do sałatek warzywno - mięsnych, drobiowych farszów, deserów i ciast. Podnosi smak potraw przygotowanych z użyciem pomidorów, kapusty i grochu. Można dodawać ją do kiszenia ogórków.
Pochodzenie i walory
Pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego. Mleko gorzkawy smak. Poprawi pracę układu trawiennego, obniża poziom cukru we krwi. Napary z szałwii łagodzą zapalenie gardła i skóry.
Przepis
Składniki:

Jajka i mąkę ubić trzepaczką. Pieprz, sól połączyć z wodą i oliwą, dodać do masy jajecznej, nadal ubijać do uzyskania jednolitego ciasta. Szałwię umyć, osuszyć, oderwać listki. Rozgrzać olej. Listki maczać w cieście i smażyć z obu stron. Osączyć z tłuszczu, posolić i podawać
się ją do sałatek warzywno - mięsnych, drobiowych farszów, deserów i ciast. Podnosi smak potraw przygotowanych z użyciem pomidorów, kapusty i grochu. Można dodawać ją do kiszenia ogórków.<br>Pochodzenie i walory<br>Pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego. Mleko gorzkawy smak. Poprawi pracę układu trawiennego, obniża poziom cukru we krwi. Napary z szałwii łagodzą zapalenie gardła i skóry.<br>Przepis<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Jajka i mąkę ubić trzepaczką. Pieprz, sól połączyć z wodą i oliwą, dodać do masy jajecznej, nadal ubijać do uzyskania jednolitego ciasta. Szałwię umyć, osuszyć, oderwać listki. Rozgrzać olej. Listki maczać w cieście i smażyć z obu stron. Osączyć z tłuszczu, posolić i podawać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego