Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
około 30 gatunków, które wzajemnie na siebie oddziałują, w efekcie zachowują się jak jeden organizm. Wśród nich wydzielić można 6 funkcjonalnie rożnych grup drobnoustrojów: homofermentatywne i heterofermentatywne mezofilne szczepy Lactococcus i Leuconostoc, termofilne szczepy Streptococcus, termofilne i mezofilne homofermentatywne i heterofermentatywne szczepy Lactobacillus, bakterie octowe oraz drożdże fermentujące i niefermentujące laktozy. Średnio procentowy udział drobnoustrojów w ziarnach kefirowych przedstawia się następująco: Lactobacillus 65-80%, Lactococcus, Leuconostoc 8-23% i drożdże 2-12%, przy czym zachowane zostają stosunki różnych bakterii do drożdży. Ten symbiotyczny układ mikroorganizmów ma decydujący wpływ na unikalne, niespotykane w żadnym innym produkcie właściwości ActiVeFlory.
Wieloletnie i szerokie badania
około 30 gatunków, które wzajemnie na siebie oddziałują, w efekcie zachowują się jak jeden organizm. Wśród nich wydzielić można 6 funkcjonalnie rożnych grup drobnoustrojów: homofermentatywne i heterofermentatywne mezofilne szczepy Lactococcus i Leuconostoc, termofilne szczepy Streptococcus, termofilne i mezofilne homofermentatywne i heterofermentatywne szczepy Lactobacillus, bakterie octowe oraz drożdże fermentujące i niefermentujące laktozy. Średnio procentowy udział drobnoustrojów w ziarnach kefirowych przedstawia się następująco: Lactobacillus 65-80%, Lactococcus, Leuconostoc 8-23% i drożdże 2-12%, przy czym zachowane zostają stosunki różnych bakterii do drożdży. Ten symbiotyczny układ mikroorganizmów ma decydujący wpływ na unikalne, niespotykane w żadnym innym produkcie właściwości &lt;name type="prod"&gt;ActiVeFlory&lt;/&gt;.<br>Wieloletnie i szerokie badania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego