kiełki pszenicy (do 1 cm).<br>Liście mniszka lekarskiego.<br>Mięso: wołowe, cielęce, końskie, baranina<br>(polędwica, serce, wątroba). <br>Ryby słodkowodne:<br>leszcz, karp, karaś, płoć, pstrąg, stynka.<br>Także niektóre rybki akwariowe: danio, mieczyk, gupik. <br>Drobiazg:<br>żaby i ich kijanki, ślimaki w skorupkach np. winniczki (ślimaki bez skorup mogą być trujące), dżdżownice, świerszcze, rureczniki, larwy komarów, larwy mączniaka, rozwielitki. <br>Białko zwierzęce:<br>gotowane jajo kurze, biały ser (półtłusty lub chudy)<br><br>W żadnym wypadku nie wolno karmić: śliwkami, kapustą, pietruszką, selerem, cebulą, porem, papryką, rzodkiewką, roślinami strączkowymi (fasolą, grochem), rybami morskimi, mięsem wieprzowym, drobiem.<br>Strona będzie ukończona niebawem.</><br><br><div><tit>Zdrowie</><br><br>Żółw to twardziel!<br>To prawda. Dzięki odporności na