Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, sól, drożdże, płatki ziemniaczane
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 11.03.2003
BEZ CHEMICZNYCHH ŚRODKÓW KONSERWUJĄCYCH
Masa netto 400g

Liść laurowy

Ryba
Składniki: ryba (sandacz, szczupak), 3 pory, seler, pietruszka,, pieprz i sól do smaku, 1 łyżka octu winnego, kilka plasterków cytryny, 1/2 szklanki wody, 10 liści laurowych, 2 łyżki masła.
Sposób przyrządzania: podsmażyć 2 pory i osobno pokrojone w kostkę, seler, pietruszkę i pora. Rybę nafaszerować włoszczyzną. Na dno wysmarowanego masłem naczynia położyć pory, na nich liście laurowe, następnie rybę obłożoną z wierzchu liśćmi laurowymi. Polać octem winnym i wodą. Piec w piekarniku w temperaturze 200&730;C
Skład: mąka żytnia, mąka pszenna, sól, drożdże, płatki ziemniaczane<br>NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 11.03.2003<br>BEZ CHEMICZNYCHH ŚRODKÓW KONSERWUJĄCYCH<br>Masa netto 400g&lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Liść laurowy&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Ryba &lt;gap&gt;<br>Składniki: ryba (sandacz, szczupak), 3 pory, seler, pietruszka,, pieprz i sól do smaku, 1 łyżka octu winnego, kilka plasterków cytryny, 1/2 szklanki wody, 10 liści laurowych, 2 łyżki masła.<br>Sposób przyrządzania: podsmażyć 2 pory i osobno pokrojone w kostkę, seler, pietruszkę i pora. Rybę nafaszerować włoszczyzną. Na dno wysmarowanego masłem naczynia położyć pory, na nich liście laurowe, następnie rybę obłożoną z wierzchu liśćmi laurowymi. Polać octem winnym i wodą. Piec w piekarniku w temperaturze 200&730;C
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego