i udekoruj zieleniną. Podawaj jako danie obiadowe.<br>RADA: aby makaron się nie kleił, do wody, w której się gotuje, dodaj łyżeczkę masła. Po ugotowaniu przelej makaron zimną wodą.<br>MIĘSO<br><name type="prod">WYKWINTNY PASZTET</><br> 500 g cielęcej lub wołowej <br>wątróbki,<br>100 g wędzonego boczku,<br>100 g masła,<br>1 marchewka,<br>1 pietruszka,<br>1 cebula,<br>listek laurowy,<br>sól,<br>czarny pieprz ziarnisty,<br>szczypta gałki muszkatołowej,<br>2 jajka,<br>kilka listków sałaty,<br>natka pietruszki<br>Wątróbkę dokładnie umyj, oczyść z błon i żyłek i pokrój w niewielkie kawałki. Obierz i opłucz pod strumieniem bieżącej wody marchewkę, pokrój je w plasterki, a cebulę w drobną kostkę.<br>Wątróbkę z warzywami podsmaż na pokrojonym