SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Owoce z puszek osącz na sitku. Ananasy, brzoskwinie i gruszki pokrój na kawałki. Razem z mandarynkami włóż do salaterki. Wlej zalewę i sok z cytryny, wymieszaj i wstaw na godzinę do lodówki.<br>2. Przed podaniem owoce wyjmij z zalewy, przełóż do pucharków, skrop rumem. Dołóż po kulce lodów. Udekoruj cząstkami kiwi, pomarańczy i śmietaną.<br><gap><br>Naleśniki<br>( Z RYBĄ WĘDZONĄ)<br>Produkty na 4 porcje:<br>Na ciasto: szklanka mleka, szklanka wody, 2 jajka<br>N nadzienie: 50 dag wędzonej ryby (bez ości), sól, pieprz, olej, 1/2 szklanki śmietany, cebul (duszona), 6 łyżek tartej bułki<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Ze składników przygotuj ciasto