Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
porto i wodę. Żelatynę namoczyć w 9 łyżkach wody. Zostawić na 5 minut. Nie dopuszczając do wrzenia, podgrzewać do uzyskania klarownego płynu. Wlać do owoców i zmieszać.
3 6 miseczek o pojemności 300 ml przepłukać zimną wodą. Odłożyć 6 łyżek galaretki do osobnego naczynia, resztę wlać do miseczek. Wstawić do lodówki na 6 godzin lub do zastygnięcia.
4 Kiedy galaretka stężeje, wstawić miseczki do ciepłej wody. Odwrócić je do góry dnem na deserowe talerzyki.
5 Pozostał galaretkę rozpuścić, potem pozwolić jej ostygnąć. Dookoła galaretki zrobić na talerzyku wianek z mleczka. Gdy reszta galaretki ostygnie, ale jeszcze nam stężeje, ozdobić mleczny sos
porto i wodę. Żelatynę namoczyć w 9 łyżkach wody. Zostawić na 5 minut. Nie dopuszczając do wrzenia, podgrzewać do uzyskania klarownego płynu. Wlać do owoców i zmieszać.<br>3 6 miseczek o pojemności 300 ml przepłukać zimną wodą. Odłożyć 6 łyżek galaretki do osobnego naczynia, resztę wlać do miseczek. Wstawić do lodówki na 6 godzin lub do zastygnięcia.<br>4 Kiedy galaretka stężeje, wstawić miseczki do ciepłej wody. Odwrócić je do góry dnem na deserowe talerzyki.<br>5 Pozostał galaretkę rozpuścić, potem pozwolić jej ostygnąć. Dookoła galaretki zrobić na talerzyku wianek z mleczka. Gdy reszta galaretki ostygnie, ale jeszcze nam stężeje, ozdobić mleczny sos
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego