Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
w drobną kostkę.
Rozgrzej masło na patelni i podsmaż na nim cebulę na jasnozłoty kolor. Dodaj do przygotowanego farszu i starannie wymieszaj na jednolitą masę.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Otrzymaną masą napełnij wydrążoną bułkę. Zużyj cały farsz. Owiń ciasno bułkę lnianą ściereczką i na kilka godzin wstaw do lodówki.
W tym czasie dokładnie opłucz i osącz zieleninę: natkę pietruszki, koperek lub szczypiorek. Drobniutko posiekaj.
Przed podaniem pokrój bułkę w plastry o grubości około dwóch-trzech centymetrów i ułóż na płaskim półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
Każdy plaster posyp drobno posiekaną zielenin i udekoruj plasterkami pomidorów lub kiszonych ogórków. Podawaj na
w drobną kostkę.<br>Rozgrzej masło na patelni i podsmaż na nim cebulę na jasnozłoty kolor. Dodaj do przygotowanego farszu i starannie wymieszaj na jednolitą masę.<br>Dopraw solą i pieprzem do smaku.<br>Otrzymaną masą napełnij wydrążoną bułkę. Zużyj cały farsz. Owiń ciasno bułkę lnianą ściereczką i na kilka godzin wstaw do lodówki.<br>W tym czasie dokładnie opłucz i osącz zieleninę: natkę pietruszki, koperek lub szczypiorek. Drobniutko posiekaj.<br>Przed podaniem pokrój bułkę w plastry o grubości około dwóch-trzech centymetrów i ułóż na płaskim półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.<br>Każdy plaster posyp drobno posiekaną zielenin i udekoruj plasterkami pomidorów lub kiszonych ogórków. Podawaj na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego