Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pieczenia
Krem i dekoracja:
400 g winogron,
2 łyżki stołowe żelatyny,
2 jajka,
100 g cukru,
cukier waniliowy,
4 małe kubeczki naturalnego jogurtu,
400 g śmietany,
fistaszki
Wymieszaj mąkę, kakao i cukier, dodaj całe jajko i posiekane masło. Wyrób ciasto, zawiń je w folię i na pół godziny wstaw do lodówki. Następnie wyklej ciastem wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC na 15 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.
Pod strumieniem bieżącej wody dokładnie umyj winogrona, przekrój każde na pół i jeśli pestki są duże, usuń je.
Żelatynę wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka
pieczenia<br>Krem i dekoracja:<br>400 g winogron,<br>2 łyżki stołowe żelatyny,<br>2 jajka, <br>100 g cukru,<br>cukier waniliowy,<br>4 małe kubeczki naturalnego jogurtu,<br>400 g śmietany,<br>fistaszki<br>Wymieszaj mąkę, kakao i cukier, dodaj całe jajko i posiekane masło. Wyrób ciasto, zawiń je w folię i na pół godziny wstaw do lodówki. Następnie wyklej ciastem wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200oC na 15 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia. <br>Pod strumieniem bieżącej wody dokładnie umyj winogrona, przekrój każde na pół i jeśli pestki są duże, usuń je.<br>Żelatynę wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego