Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tarty chrzan lub szczypta curry,
sól do smaku,
liście sałaty,
zielenina
Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i ostrym nożem podziel na dwie części.
Ze wszystkich stron posyp kurczak świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą. Włóż do głębokiego naczynia i na dobę wstaw do lodówki.
Do dużego garnka wlej wodę i zgotuj. Opłucz polówki kurczak z soli i pieprzu i włóż do garnka z gotująca się woda. Ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 30-40 minut. Pozostaw ugotowanego kurczaka w wywrze, by ostygł. Następnie wyjmij go,, dokładnie usuń skórę i delikatnie
tarty chrzan lub szczypta curry,<br>sól do smaku,<br>liście sałaty,<br>zielenina<br>Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i ostrym nożem podziel na dwie części.<br>Ze wszystkich stron posyp kurczak świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą. Włóż do głębokiego naczynia i na dobę wstaw do lodówki.<br>Do dużego garnka wlej wodę i zgotuj. Opłucz polówki kurczak z soli i pieprzu i włóż do garnka z gotująca się woda. Ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 30-40 minut. Pozostaw ugotowanego kurczaka w wywrze, by ostygł. Następnie wyjmij go,, dokładnie usuń skórę i delikatnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego