Typ tekstu: Książka
Autor: Hamrol Adam, Mantura Władysław
Tytuł: Zarządzanie jakością. Teoria i praktyka
Rok wydania: 2002
Rok powstania: 1998
struktury funkcji zarządzania jakością można dotrzeć do dowolnych składników struktury przedsiębiorstwa produkcyjnego. Zakres i szczegółowość tej operacji zależą od stopnia rozwinięcia obu wymienionych struktur, reprezentowanego przez liczbę wyróżnionych poziomów oraz liczebności składników poszczególnych poziomów tych struktur. Na rysunku 4.3 ukazano pięć podstawowych funkcji zarządzania jakością i trzy układy ich lokowania (strategiczny, taktyczny, operacyjny) oraz zasygnalizowano istnienie drugiego poziomu rozwinięcia tych funkcji. Przedstawiono także trzy główne rodzaje struktury przedsiębiorstwa produkcyjnego oraz występowanie drugiego poziomu jej rozwinięcia. W procesie formułowania i kojarzenia funkcji zarządzania jakością ze składnikami struktury przedsiębiorstwa należy zwrócić uwagę na sens i poprawność tych działań. Przykładem uwzględnienia powyższej wskazówki
struktury funkcji zarządzania jakością można dotrzeć do dowolnych składników struktury przedsiębiorstwa produkcyjnego. Zakres i szczegółowość tej operacji zależą od stopnia rozwinięcia obu wymienionych struktur, reprezentowanego przez liczbę wyróżnionych poziomów oraz liczebności składników poszczególnych poziomów tych struktur. Na rysunku 4.3 ukazano pięć podstawowych funkcji zarządzania jakością i trzy układy ich lokowania (strategiczny, taktyczny, operacyjny) oraz zasygnalizowano istnienie drugiego poziomu rozwinięcia tych funkcji. Przedstawiono także trzy główne rodzaje struktury przedsiębiorstwa produkcyjnego oraz występowanie drugiego poziomu jej rozwinięcia. W procesie formułowania i kojarzenia funkcji zarządzania jakością ze składnikami struktury przedsiębiorstwa należy zwrócić uwagę na sens i poprawność tych działań. Przykładem uwzględnienia powyższej wskazówki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego